Forwarders Print

• 15000

Met deze functie kunt u een kopie van alle e-mailberichten verzonden naar één adres doorsturen naar een ander adres. Hiermee kunt u één account gebruiken om alle e-mail te controleren die is verzonden naar meerdere e-mailadressen. U kunt ook e-mailberichten negeren of (pipe) mail verzenden naar een programma.

Houd er rekening mee dat alle e-mail accounts met BoxTrapper ingeschakeld gebruik dienen te maken van de BoxTrapper Forward lijst. Zie het BoxTrapper artikel voor meer informatie.

Als u forwarders voor een bepaald domein van uw account weer wilt geven, klikt u op het beheren menu rechts bovenaan de pagina en kiest u het domein waarvoor u forwarders wilt instellen.

Om snel een specifiek e-mailadres te vinden, voert u een trefwoord in het veld Zoeken in en klik op Ga.

↓ Een Mail Forwarder toevoegen
↓ De Pipe naar Programma optie gebruiken
↓ Een Mail Forwarder verwijderen
↓ Een Domein Forwarder toevoegen
↓ Een Domein Forwarder verwijderen

Een Mail Forwarder toevoegen

Een e-mail forwarder toevoegen:
1. Klik op Voeg Forwarder toe.
2. In het veld "Adres om te forwarden" typt u het adres waarvan u e-mail wilt doorsturen. Let goed op dat u het juiste domein selecteerd in het vervolg menu.
3. Selecteer 1 van de 5 opties:
• Basis opties:
• Forward naar e-mail adres :, klik op Forward naar e-mailadres en typ het adres waarnaar de e-mail moet worden doorgestuurd.
• Binnenkomende berichten verwijderden en automatisch een fout bericht verzenden naar de afzender, klikt u op Negeer met de volgende foutmelding .
• Geavanceerde opties:
• Doorsturen per e-mail naar een systeem gebruiker, klikt u op doorsturen naar de systeem gebruiker en typt u de juiste gebruikersnaam.
Opmerking over de systeem gebruikers: Dit veld accepteert de gebruikers naam van elke gebruiker op de server. De gebruiker kan deze account controleren met een shell aanmelding of door de POP3 / IMAP, en de verificatie gegevens die gebruikt worden om toegang te krijgen tot de cPanel interface of een shell prompt.
Belangrijk: Deze account heeft geen publiek gericht e-mailadres.
• Automatisch doorsturen van berichten naar een programma, een pad naar het programma definiëren (bijvoorbeeld, /home/$programma) in het Stuur door naar programma veld.
• Als u binnenkomende berichten wilt negeren zonder dat er een fout bericht wordt verzonden, klikt u op negeren (niet aanbevolen).
Belangrijk: Deze optie wordt niet aanbevolen, omdat het de afzender zal ontgaan dat de bezorging is mislukt.
4. Klik op Voeg Forwarder toe.

Om de route weer te geven dat een doorgestuurde email aflegd, dient u Traceer te selecteren in de lijst van doorgestuurde adressen. Dit maakt het mogelijk, bijvoorbeeld een e-mailberichten routerings fout te vinden.

Belangrijk: als u e-mail wilt forwarden naar een andere account zonder e-mail te ontvangen op uw cPanel account, creëer dan een forwarder van een adres dat niet over overeenkomstige account in cPanel beschikt. U kunt ook als de account al bestaat, deze verwijderen in cPanel. Daarna worden alle e-mailberichten doorgestuurd naar de bestemming die u hebt geconfigureerd met de functie forwarders.

Als u de cPanel account niet verwijderd waarvan de e-mail wordt doorgestuurd, ontvangen beide accounts de e-mail.

De Pipe naar Programma optie gebruiken

Als u de optie Pipe inkomende berichten naar een programma gebruikt, zorg er dan rvoor dat uw script de juiste rechten heeft (CHMOD 755). Om de rechten van het script te wijzigen:
• 755 mijnscript.php mijnscript.php staat voor de locatie en de bestandsnaam van uw script.

Ook moet u ervoor te zorgen dat u de juiste hash bang gebruikt.

• #!/usr/bin/php -q — voorPHP.
• #!/usr/bin/perl — voorPerl.

Een Mail Forwarder verwijderen

Voor het verwijderen van een mail forwarder:
1. Klik op verwijderen naast het juiste forward adres.
2. Bevestigen dat deze forward moet worden verwijderd op de volgende pagina.

Een Domein Forwarder toevoegen

Met deze functie kan alle e-mail die is verzonden naar een domein worden doorgestuurd naar een ander domein. Toevoegen van een domein forwarder, overschrijft het standaard adres voor het geselecteerde domein.

Een domein forwarder toevoegen:
1. Klik op Voeg Domein Forwarder toe.
2. Geef het domein op waarvan u alle e-mail wilt doorsturen.
3. Klik op Voeg Domein Forwarder toe om de forwarder aan te maken.

Een Domein Forwarder verwijderen

Een domein forwarder verwijderen:
• Klik op de knop onder de kop verwijderen die overeenkomt met de domein forwarder die u wilt verwijderen.