MX Record Print

• 13000

Met deze functie kunt u de binnenkomende e-mail van een domein doorsturen naar een specifieke server. Let er op dat de MX-vermelding wijzigen er voor zorgt dat de DNS records worden gewijzigd.

Deze functie kan handig zijn bij het maken van een backup email server voor het verwerken van e-mail tijdens server downtimes.

↓ E-mail routing configureren
↓ Een nieuw MX-Record toevoegen
↓ Een MX-Record wijzigen
↓ Een MX-Record verwijderen

E-mail routing configureren

Waarschuwing: Het foutief configureren van uw MX-records, kan de mogelijkheid om e-mail te ontvangen, volledig uitschakelen. Als u niet zeker bent welke optie te kiezen, neemt u dan contact op met uw systeembeheerder.

Om te bepalen hoe berichten worden gestuurd voor een domein:
1. Selecteer het domein uit het meerkeuze menu.
2. Selecteer een optie onder E-mail routering:
• Configuratie automatisch detecteren, de server wordt automatisch gedetecteerd en gebruikt, de configuratie instellingen die onderstaand zijn opgenomen onder de kop MX-records aan de onderkant van de pagina.
• Lokale mail server — het domein zal e-mail accepteren, ongeacht of een hogere prioriteit mail server is aangewezen. (Als een hogere prioriteit mail server bestaat, zullen e-mailberichten worden doorgestuurd naar beide domeinen.)
• Back-up mail server — het domein zal fungeren als een backup mail server, het zal email in de wachtrij houden als de primaire server niet beschikbaar is.
Notitie: U moet het primaire MX record naar de juiste server configureren.
• Externe mail server — het domein accepteert geen e-mailberichten, in plaats daarvan zal e-mail worden verzonden naar de primaire e-mail server.
Notitie: U moet het primaire MX record naar de juiste server configureren.
3. Klik op wijzigen

Een nieuw MX-Record toevoegen

1. Selecteer een domein uit het meerkeuze menu.
2. Onder de kop "Nieuwe Record toevoegen", moet u de prioriteit instellen voor het nieuwe MX record, onthoud dat 0 de hoogste prioriteit is. Hier volgen enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het toewijzen van prioriteit aan MX records:
• Lagere waarden hebben betrekking op een hogere prioriteit, waarbijt de hoogst mogelijke prioriteit 0 is.
• De primaire mail server(s) (met de laagste genummerde prioriteit) ontvangt de e-mail die is verzonden naar uw domein.
• Back-up of secundaire, e-mailservers (die met hogere prioriteit waarden) kunnen worden gebruikt voor back-up- of andere doeleinden.
• Als u meerdere e-mailservers dezelfde prioriteit toewijst, wanneer dat niveau mail server nodig is, zal e-mail willekeurig verdeeld worden.
3. Typ de hostnaam van de nieuwe e-mailserver in het tekstvak domein.
Belangrijk: Dit moet een volledig gekwalificeerde domeinnaam zijn (FQDN). U kunt hier geen IP-adres opgeven.
4. Klik op de knop Nieuw Record Toevoegen om de wijzigingen op te slaan.

Een MX-Record wijzigen

Een MX-Record wijzigen:
1. Klik op Wijzigen naast het desbetreffende MX-record, in de lijst Huidige MX-instellingen.
2. Wijzig de prioriteit of bestemming.
3. Klik op Wijzig om de wijzigingen op te slaan.

Een MX-Record verwijderen

Een MX-Record verwijderen:
1. Klik op Verwijderen naast het desbetreffende MX-record, in de lijst Huidige MX-instellingen.
2. Bevestig dat de vermelding moet worden verwijderd door opnieuw te klikken op verwijderen.