Mailing Lijsten Print

• 13000

Deze functie vereenvoudigt het verzenden van massa e-mail, u kunt een enkel e-mail adres typen om e-mail te verzenden naar meerdere e-mailadressen. Het is belangrijk te constateren dat de mailing lijsten worden verwerkt door een toepassing genaamd Mailman. Ga voor meer informatie over Mailman naar http://www.list.org/.

Notitie: Mailman lijsten worden standaard openbaar gemaakt. Ter bescherming van alle gegevens die zijn verzonden door een lijst, is het raadzaam dat de lijst via de Mailman interface persoonlijk wordt gemaakt.

↓ Een Mailing Lijst toevoegen
↓ Een Mailing Lijst wijzigen
↓ Een Mailing Lijst wachtwoord wijzigen
↓ Een Mailing Lijst verwijderen

Een Mailing Lijst toevoegen

cPanel wordt compleet geleverd met een interface voor het definiëren van een naam, wachtwoord en domeinnaam voor de mailing lijst die u maakt.

Een nieuwe mailing lijst toevoegen:
1. Voer de naam van de lijst in het veld Mailinglijst naam in.
2. Selecteer een domein uit het meerkeuze menu.
3. Typ het wachtwoord in het veld wachtwoord.
4. Typ het wachtwoord opnieuw in het veld wachtwoord (opnieuw).
• U kunt klikken op de knop Wachtwoord generator om een sterk wachtwoord te laten genereren. Lees onze Wachtwoord generator documentatie voor meer informatie.
5. Klikt u op Toevoegen Mailinglijst om de nieuwe mailing lijst te maken.

Wanneer u een mailing lijst hebt gemaakt met behulp van cPanel, kan het worden gewijzigd, verwijderd, of het wachtwoord kan worden gewijzigd met de functies onder de kop Huidige Lijst.

Een Mailing Lijst wijzigen

Om snel een mailing lijst te vinden, dient u een trefwoord te typen in het vak Zoeken en te klikken op Ga. cPanel zal de lijsten weergeven welke het trefwoord bevatten.

Als u een bestaande mailing lijst wilt aanpassen, moet u het beheerders wachtwoord invoeren. Als u het hebt verloren of u bent uw wachtwachtwoord vergeten, dan kan het wachtwoord worden gewijzigd, zonder het oorspronkelijke wachtwoord in te voeren, met de functie Wachtwoord wijzigen.

Nadat u het Mailman wijzigingsmenu hebt bezocht, bent u vrij om de verschillende configuratie opties in Mailman definiëren. Raadpleeg de documentatie van de Mailman voor meer informatie over deze configuratie opties: http://www.list.org/docs.html.

Een Mailing Lijst wachtwoord wijzigen

Met de cPanel-interface, is het mogelijk om het wachtwoord voor een mailing lijst zonder het oude wachtwoord in te voeren te wijzigen. Dit kan heel handig zijn om de controle van uw mailing lijst te herstellen in het geval het wachtwoord is vergeten of kwijtgeraakt.

Een veilig wachtwoord is een wachtwoord waarvan de woorden niet in een woordenboek voorkomen, en dat bestaat uit hoofd- en kleine letters, cijfers en symbolen.

Ga als volgt te werk om uw wacht woord te wijzigen:
1. Voer en bevestig het nieuwe wacht woord in.
2. Klik op wijzigen om het nieuwe wachtwoord te activeren.

Een Mailing Lijst verwijderen

Een mailing lijst verwijderen:
1. Klik op de koppeling verwijderen naast de gewenste naam in de lijst.
2. Bevestig op de volgende pagina dat de lijst moet worden verwijderd.