SpamAssassin Print

• 11000

SpamAssassin is een hulp programma voor e-mail waarmee wordt geprobeerd ongewenste e-mail te filterteren door elke em-mail te controleren op kenmerken van spam. Dit resulteert in een algemene score. Als een vooraf gedefinieerde score wordt bereikt, wordt het bericht verwijderd. Deze score kan worden ingesteld in de rubriek filters. De standaard instelling is 5..

↓ SpamAssassin inschakelen
↓ Automatisch verwijderen van spam
↓ De Spam Box inschakelen
↓ SpamAssassin configureren
↓ Instellen van de vereiste spam score

SpamAssassin inschakelen

SpamAssassin inschakelen:
• Klikt u op de knop SpamAssassin inschakelen op de hoofd pagina van het SpamAssassin programma.

Automatisch verwijderen van spam

Deze functie zorgt ervoor dat berichten die voldoen aan of de score overschrijden automatisch worden verwijderd. U activeert deze functie door te klikken op de knop Auto-Verwijder Spam onder de kop van filters.

Klik op de knop Uitschakelen Auto-Verwijder Spam om deze functie uit te schakelen.

Notitie: Als u deze functie inschakelt, kan een e-mail bericht dat geen spam is maar welke wel voldoet aan de gedefinieerde score verloren gaan. Zorg ervoor dat SpamAssassin correct is geconfigureerd voor uw account voordat u deze functie inschakeld.

De Spam Box inschakelen

De Spam Box inschakelen, maakt een extra map met de naam spam aan, waar ongewenste e-mail naar toe word verzonden. Dit is handig om een e-mailbericht te behouden welke ten onrechte is gefilterd door SpamAssassin. Het is raadzaam dat u deze functie inschakelt.

Deze functie wordt ook geleverd met een "Spam Box Leeg Maken" functie waarmee de berichten in het vak spam worden verwijderd.

Het is mogelijk om de Spam Box uit te schakelen door naar de pagina van SpamAssassin terug te keren en te klikken op Spam Box uitschakelen.

Waarschuwing: als u uw e-mailberichten via een POP3- client controleert, moet u uw spambox bezoeken en leegmaken met behulp van de gebruikersnaam: uwadres@voorbeeld.com/spam en het wachtwoord voor uw e-mail account. Als u dat niet doet, kan spam zich ophopen in het vak spam en ertoe leiden dat uw e-mailadres account quotum bereikt wordt.
• Alleen de Spam Box kan worden geopend met de bovenstaande adres notatie, geen van de andere mappen op uw account zijn op deze manier toegankelijk.
• Hoewel dit niet een kwestie is voor IMAP- en webmail gebruikers, moeten alle gebruikers regelmatig de spambox controleren en ongewenste e-mail verwijderen.
• Als u niet zeker weet of u POP3 of IMAP gebruikt om e-mail te ontvangen, kunt u deze informatie waarschijnlijk vinden op het voorkeuren scherm van uw e-mailtoepassing.

SpamAssassin configureren

Wanneer u klikt op SpamAssassin configureren, kunt u e-mailadressen die automatisch moeten worden gefilterd door het adres te typen in het vak blacklist_from. Een "witte" lijst kan worden gemaakt op dezelfde manier aan de bovenkant van de pagina. Het is ook mogelijk om scores op te geven voor elke specifieke test die SpamAssassin gebruikt.

Instellen van de vereiste spam score

SpamAssassin onderzoekt elke e-mailbericht voor kenmerken van spam en vervolgens wordt een algemene score toegewezen. Voer de score in die nodig is voor wanneer een bericht als spam wordt beschouwd.

5.0 is de standaard instelling en is een agressieve. Het zou geschikt zijn voor één gebruiker, maar een ISP moet een meer conservatieve waarde instellen (8.0 of 10.0).