Het verschil tussen POP en IMAP Print

• 11100

Uw e-mail-afhandeling kunt u op twee manieren regelen: POP, of IMAP. Als u voor POP kiest, wordt alle binnenkomende mail van de mailserver gehaald en overgezet naar uw computer. Kiest u voor IMAP, dan blijft al uw e-mail op de mailserver staan. Als u dus een bericht met IMAP wilt lezen, dan leest u deze rechtstreeks vanaf de mailserver.

Met vrijwel elk mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird) kunt u zelf instellen hoe de mail afgehandeld moet worden.

Voordelen POP

• Snel te configureren.
  • Binnengehaalde mail kunt u ook offline gelezen.
  • Makkelijk filters in te stellen op de binnenkomende berichten.

Nadelen POP

• De mail wordt alleen opgeslagen op de computer waarmee u de mail ophaalt.

Hoe u uw mailbox in kunt stellen met POP leest u op onze POP-helpdeskpagina.

Voordelen IMAP

• Alle e-mail wordt bewaard op de mailserver.
  • Uw email wordt automatisch gebackupped.

Nadelen IMAP

• Continu een verbinding nodig om de mail te kunnen lezen.
  • De mailbox op de mailserver kan erg groot worden qua omvang.
  • Over het algemeen lastiger te configureren dan POP.
  • Als iemand toch de mailbox met POP benaderd, kunt u de opgehaalde e-mail niet meer zien met IMAP

Hoe u uw mailbox in kunt stellen met IMAP leest u op onze IMAP helpdesk-pagina.