Bestands Beheer Print

• 17000

Het Bestands Beheer van cPanel is een ingebouwde web toepassing voor het beheren en bewerken van uw website bestanden vanaf uw computer. De meeste gebruikers zullen zich op hun gemak voelen met dit hulp programma voor het beheer van bestanden.

cPanel biedt een aantal manieren van bestanden bewerken in Bestands Beheer. De belangrijkste interface, de Bestands Beheer werkbalk is in het screenshot hieronder te zien.

Bestands Beheer WerkbalkBestands Beheer Werkbalk (klik op de afbeelding om deze te vergroten.)

• Met de knop Nieuw bestand maakt u een nieuw bestand met een gebruiker gedefinieerde bestandsextensie.
• Met de knop Nieuwe map maakt u een nieuwe map waarin bestanden kunnen worden opgeslagen.
• Met de functie Copieer kopieert u geselecteerde items naar een map die u opgeeft.
• Met de knop Verplaats Bestand kunt u geselecteerde bestanden verplaatsten naar een nieuwe map.
• Met de knop Upload kunnen nieuwe bestanden worden geupload naar een opgegeven map.
• Met de knop Download kunt u geselecteerde bestanden naar uw computer downloaden.
• Met de knop Verwijder kunt u geselecteerde bestanden van de server verwijderden.
• Met de knop Hernoem kunt u van een geselecteerd bestand de naam wijzigen.
• Met de knop Bewerk wordt een editor geopend voor de geselecteerde tekst- of HTML bestanden.
• Met de knop Code Editor opent u een code-editor voor de geselecteerde HTML- of PHP bestanden.
• Met de knop HTML Editor opent u een wysiwyg editor die speciaal bestemd is voor HTML bestanden.
• Met de knop Wijzig Rechten kunt u de lees-/ schrijf machtigingen voor de geselecteerde bestanden wijzigen.
• Met de knop Bekijk worden de geselecteerde bestanden voor weergave geopend.
• Met de knop Uitpakken worden gecomprimeerde bestanden gedecomprimeerd en uitgepakt naar een opgegeven map.
• Met de knop Inpakken worden de geselecteerde bestanden gecomprimeerd naar een enkel *.zip, *.Gz, *.Bz2, of *.tar bestand en worden ze opgeslagen in een opgegeven map.

Notitie: Bepaalde functies van Bestands Beheer zijn ontworpen voor gebruik met één bestand tegelijk. Als u probeert meerdere bestanden te wijzigen, bewerken of weer te geven in één keer, dan zal slechts één bestand worden geopend, het bestand als eerste weer gegeven in de map.