CGI Programma's Print

• 30000

CGI is de afkorting van "Common Gateway Interface," Met CGI kan een web server stukjes software genoemd scripts uitvoeren. de cPanel CGI plaats hier CGI scripts die veel nuttige dingen kunnen doen voor uw website, zoals een gastenboek, klok, bezoekersteller, aftellen klok en reclame banners maken.

Eenvoudige CGI-wrapper

CGI scripts zijn stukjes software die veel nuttige dingen voor uw website kunnen doen, bijvoorbeeld een CGI script kan een chatroom of een winkelwagen maken.

De Eenvoudige CGI wrapper maakt een speciale map met de naam /scgi-bin, binnen in de /public_html map. Wanneer u scripts aan deze map toevoegt, weet de web server deze te verwerken als CGI scripts.

U kunt de eenvoudige CGI wrapper vinden op de CGI Programma's pagina door op de desbetreffende koppeling te klikken. CGI scripts moeten worden geplaatst in /public_html/scgi-bin zodat cPanel deze kan verwerken als CGI scripts. Zodra u een script in deze map is geplaatst, wordt deze uitgevoerd wanneer een bezoeker een webbrowser gebruikt om deze weer te geven, bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.com/scgi-bin/voorbeeldscript.cgi. CGI scripts kunnen ook worden ingesloten in een webpagina met het label.

Houd er rekening mee dat elk CGI script unieke instellingen nodig heeft; Raadpleeg zeker de installatie instructies van het script. Bijvoorbeeld moeten URL's en variabelen worden gedefinieerd. U kunt dit doen met behulp van cPanel Bestands Beheer of vanaf de opdracht regel interface (CLI). (Als u de CLI wilt gebruiken, moet u SSH toegang hebben tot zowel de web server als een opdracht regel-teksteditor.)

Notitie: Uw webhost heeft mogelijk een functie genaamd suEXEC waarmee CGI- scripts kunnen worden uitgevoerd, dit maakt dan de eenvoudige CGI wrapper voor uw website overbodig. Neem contact op met uw webhost of lees de voorwaarden van uw contract om na te gaan of dit het geval is.

Generator voor willekeurige HTML

Als u telkens wanneer een bezoeker uw website bezoekt een ander feit, opmerking of andere tekst weer wilt geven, dan kunt u de Willekeurige HTML Generator gebruiken.

Om willekeurige tekst op een webpagina in te voegen:

1. Op de CGI Programma's pagina, dient u te klikken op de Willekeurige HTML Generator koppeling.
2. Voer alle informatie die u wilt weer geven in het tekstvak in.
• Elke opmerking scheiden met een regel.
3. Klik op de knop Opslaan.
4. Voeg de regel met HTML code die wordt weergegeven op het scherm toe aan uw webpagina.
en plak deze in uw webpagina's HTML bestand.

Over ons

Design by DFoxx Hosting | Copyright by DFoxx Hosting 2009
Proclaimer
Sitemap
Alg. Voorwaarden
Contact
Suppo