Redirects Print

• 13000

Met deze functie kunt u gebruikers redirecten die een bepaalde pagina bezoeken. Dit is handig wanneer u een korte URL wilt redirecten naar een noodzakelijkerwijs lange URL.

↓ Een Redirect Aanmaken
↓ Een Redirect Verwijderen
↓ Bestaande Redirects Zoeken

Een Redirect Aanmaken

Toevoegen van een Redirect:
1. Gebruik het meerkeuze menu om het type redirect te selecteren, tijdelijk of permanent .
• De tijdelijke 302 instelling zal niet de bladwijzers van de bezoeker bijwerken.
• De permanente 301 instelling zal de browser van de bezoeker vragen om de gegevens bij te werken.
2. Geef de URL op die u graag wilt beïnvloeden met de redirect met behulp van het meerkeuze menu en het bijbehorende tekstvak.
• U kunt de optie "Alle Publieke Domeinen" gebruiken om alle domeinen van uw cPanel account te redirecten.
3. Specificeer waar u wenst dat de gebruikers van bovenstaande URL naar geredirect worden in het vak "verwijst naar".
• In dit veld moet u een protocol opgeven, bijvoorbeeld http://, https:// of ftp://.
4. Specificeer met de knoppen onder het "verwijst naar" vak of u wilt redirecten met of zonder www. vóór de URL.
• Wanneer u alleen redirects met www selecteert, kunt u alleen gebruikers die www vóór de paginanaam typen redirecten.
• Wanneer u Redirects met of zonder www selecteert, zult u alle gebruikers redirecten, ongeacht of het voorvoegsel 'www. opgenomen is in de URL.
• Wanneer u selecteert Niet redirecten met www, worden gebruikers die www vóór de URL typen, niet geredirect.
5. Klik op het vak Wild Card redirect als u alle bestanden in een map wilt redirecten naar dezelfde naam in een nieuwe map.
• Voorbeeld: Als Wild Card redirects actief zijn, en voorbeeld1.com wordt geredirect naar voorbeeld.com, en een bezoeker probeert voorbeeld1.com/pic.jpg te openen dan wordt deze geredirect naar voorbeeld.com/pic.jpg.
6. Klik op de knop Toevoegen.
• U mag de redirect testen door te klikken op de koppeling onder Directory. Dit zorgt ervoor dat u naar het oorspronkelijke domein gaat, die moet worden geredirect, als alles correct is geconfigureerd.

Belangrijk: U kunt geen redirect wijzigen door gebruik te maken van dit scherm. Als u een redirect wilt wijzigen, dan dient u deze te verwijderen en vervolgens opnieuw te maken.

Een Redirect Verwijderen

Verwijderen van een bestaande redirect:
1. Klik op de knop X die overeenkomt met de redirect die u graag wilt verwijderen.
2. Bevestig dat u de redirect wilt verwijderen door te klikken op Ja.
• Als u de redirect wilt behouden, klikt u op Nee.

Bestaande Redirects Zoeken

U kunt ook bestaande redirects zoeken:
1. Voer de zoekcriteria in het veld Zoeken in.
2. Klik op de knop Ga.

Resultaten die aan uw zoekcriteria voldoen worden in de lijst ingevuld. U kunt de lijst met redirects sorteren door te klikken op een willekeurige kop. De redirects zullen worden gesorteerd volgens het kenmerk dat u hebt geklikt (bijvoorbeeld Directory of type).