Backup Print

• 13000

De backups pagina biedt een standaard interface voor het downloaden en het opslaan van alle of enkele van de website bestanden, databases, forwarders en filters. Dit hulp programma kan nuttig zijn voor meer ervaren gebruikers die het backup proces willen beheren.

Notitie: Nieuwere gebruikers gebruiken misschien liever de Backup Wizard.

↓ Volledige Backups
↓ Een volledige backup maken
↓ Downloaden van een volledige backup
↓ Een backupbestand extern opslaan
↓ Gedeeltelijke backups
↓ Systeem backups
↓ De site herstellen met de backups knop
↓ Bestanden uitsluiten voor backup

Volledige Backups

Met deze interface kunt u een volledige backup maken. De volledige backup zal uw basismap, databases, e-mail forwarders en filters bevatten.

Een volledige backup maken

Om een kopie van uw website op de web server op te slaan:
1. Klik op de knop Download of genereer een volledige backup.
2. Selecteer de Home Directory in het Backup Bestemming menu.
3. Voer uw e-mailadres in.
4. Klik op de knop Backup Aanmaken. U ontvangt een e-mail zodra de backup voltooid is.
• De datum waarop de backup is gemaakt wordt weer gegeven in de bestandsnaam (die begint met backup-MM-DD-JJJJ). Het bestand wordt opgeslagen als een "tar ball" of gecomprimeerd gegevensbestand, met de bestandsextensie .tar.gz.

Downloaden van een volledige backup

Een volledige backup naar uw computer downloaden:
1. Klik op de knop Download of genereer een volledige backup.
2. Selecteer het backup bestand dat u wilt opslaan op uw computer onder de kop: Backups beschikbaar voor download.
• De datum waarop de backup is gemaakt wordt weer gegeven in de bestandsnaam (die begint met backup-MM-DD-JJJJ). Het bestand wordt opgeslagen als een "tar ball" of gecomprimeerd gegevensbestand, met de bestandsextensie .tar.gz.

Een backupbestand extern opslaan

De Volledige backup scherm kan ook gebruikmaken van FTP/SCP om in te loggen op externe computer en de backup bestanden daar op te slaan. Deze functie is bedoeld voor geavanceerde gebruikers.

Als u de vereiste gegevens invult, kan het backup bestand worden opgeslagen in een opgegeven map op een externe computer. Als het proces is voltooid, wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven.

Notitie: U kunt geen volledige backup herstellen van uw site, via de cPanel interface. Het bestand moet worden gedownload en uitgepakt voor het herstel. Zodra het bestand is gedecomprimeerd, kunt u het uploaden en de afzonderlijke delen van uw website terugzetten.

Gedeeltelijke backups

Met de backups koppeling kunt u ook afzonderlijke onderdelen van uw site opslaan. Het is mogelijk om de hele /home directory, de SQL-databases, evenals e-mail forwarders en filters te downloaden en op te slaan door te klikken op de juiste koppelingen in de rubrieken Gedeeltelijke backups. Bij deze methode worden de backup bestanden gedownload naar uw computer en opgeslagen in een opgegeven map.

Systeem backups
Als systeem backups bij uw web-host zijn ingeschakeld, kunt u een gecomprimeerde kopie van van uw website bestanden hier downloaden.

U zult opties zien voor het downloaden van de meest recente backup met dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse tussenpozen gemaakt, afhankelijk van hoe vaak de backups worden gemaakt.

Opties voor backups van het systeem downloaden

De site herstellen met de backups knop

Deze functie herstelt gedeelten van uw site met behulp van een backupbestand op uw computer. Kies om te beginnen, het deel van uw site dat u wilt terugzetten.

Een gedeelte van uw site herstellen:
1. Klik op de knop Bestand kiezen.
• Bijvoorbeeld als u uw MySQL-database wilt terugzetten, klikt u op de knop Bladeren onder de kop Terugzetten van MySQL database.
2. Selecteer het backup bestand op uw computer.
3. Klik op uploaden om dat gedeelte van uw site te.

Bestanden uitsluiten voor backup

U kunt bepaalde bestanden en mappen uitsluiten van een backup door een configuratiebestand te plaatsen in de basismap. Voor meer informatie klik hier.