Ik krijg een Internal Server 500 Error. Wat betekent dit? Print

• 11000

Internal Server Errors kunnen worden veroorzaakt door verschillende redenen.
Om hier meer inzicht in te krijgen kun je als eerste stap het beste de Error Logs binnen jouw cPanel inspecteren. Dit logboek geeft vaak specifieke informatie waarmee de fout kan worden opgelost.

De meest voorkomende fouten zijn:

Bad Permissions

Folders en bestanden moeten worden beschermd tegen onbevoegde toegang. Soms wordt dez toegang te strak gezet dat resulteert in dat de server niet meer voldoende goed bij de bestanden / folders kan om een pagina correct weer te geven. Folders zouden de toegang ingesteld moeten krijgen als instelling 755 en scripts moeten zelfs deze zelfde instelling krijgen (755) om hun werk goed te kunnen doen. Afbeeldingen, media en tekst bestand zoals HTML bestanden moeten worden ingesteld met de optie 644.

Bad .htaccess

In het .htaccess bestand ontbreekt waarschijnlijk tekst of de geschreven tekst bevat een typefout of conflicterende ingang. Het is aan te raden om als volgt te werk te gaan bij het zoeken naar een oplossing. Stel het te troubleshooten bestand veilig. Voeg een commentaar teken (# het hekje) toe aan iedere regel (in het .htaccess bestand) om deze inactief te maken. Sla het bestand op om te zien of dat de foutmelding nu niet meer verschijnt. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid zo zijn. Vervolgens kun je per regel of blok het commentaar teken verwijderen en het bestand opslaan om te zien of dat de foutmelding terugkeert. Ga door met het actief maken van de regels tot de foutmelding weer terugkeert. Wanneer deze terugkeert, heb je de regel(s) gevonden waar de fout in terug te vinden zal zijn.

Exceeding resources

Het is mogelijk om een 500 foutmelding te krijgen doordat er teveel processen tegelijkertijd aan de wachtrij van de server worden aageboden. Neem in dit geval contact op met onze technisch ondersteuningsteam via het klantenportaal. Tracht de foutmelding te reproduceren en informeer ons met deze stappen zodat wij dit na kunnen gaan.