Ik ben het wachtwoord kwijt van mijn database. Wat kan ik doen? Print

• 11000

Wanneer je het wachtwoord bent verloren van een database, dan is dit zeer lastig. Wees echter niet ongerust, want er is een oplossing. Jouw cPanel gebruikersaccount is namelijk het account waarmee je toegang hebt tot jouw gehele omgeving met inbegrip van de databases. Wat je dus dient te doen is het aanmaken van een nieuwe database gebruiker en deze opnieuw koppelen.

*Meldt aan op jouw cPanel
*Klik op het icoon MySQL Databases
*Klik op de optie voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker
*Stel een moeilijk te raden wachtwoord in
*Gebruik de optie Add User om de gebruiker aan een bepaalde database toe te voegen.
*Gebruik vervolgens dit gebruikersaccount om in de programma's in te stellen waarvoor het account nodig was die je was vergeten. Mogelijk zul je dit account handmatig in een configuratiebestand (van een bestaande applicatie) moeten toevoegen / wijzigen.