MIME Typen Print

• 12000

MIME typen sturen informatie naar de browser over het afhandelen van bestands extensies. MIME typen toe voegen is handig voor bezoekers browsers voor het verwerken van nieuwe technologieën, zoals zij uitkomen. Met cPanel kunt u nieuwe MIME typen toevoegen aan uw web server door een naam en map te definiëren en de bijbehorende bestandsextensie.

Een MIME-type toevoegen

Een MIME type toevoegen:
1. Voer de naam van het bestandstype handler in het MIME-type veld in.
• Bijvoorbeeld application/cgi zou de handler zijn voor de .cgi extensie.
2. Geef de bestandsextensie op in het veld Extensie(s).
• Een bestandsextensie wordt gemaakt van de letters na de punt (".") in een bestandsnaam. Bijvoorbeeld: bestandsnaam.bestandsextensie.
3. Klik op de knop Toevoegen.

Een MIME-type verwijderen

Een MIME type verwijderen:
1. Klik op het pictogram X onder de kop verwijderen, vanaf het betreffende MIME type..
2. Klik op Ja om te bevestigen dat u het type MIME wilt verwijderen.

Meer informatie over MIME-typen

Een lijst met MIME-typen kunt vinden op http://www.webmaster-toolkit.com/mime-types.shtml. U kunt ook uw voorkeurs zoekmachine gebruiken voor het onderzoek van het MIME-type dat u wilt toevoegen.