Hoe pas ik de inloggegevens van mijn cPanel account aan? Print

• 6900

Uw cpanel username kunt u niet veranderen.

Met de ‘Wijzig Wachtwoord' functie kunt u uw wachtwoord wijzigen. Het gaat hier om het wachtwoord dat u gebruikt om op uw cPanel in te loggen. Dit wachtwoord kan bij diverse andere functies van uw cPanel, zoals het toekennen van een account aan een MySQL database gebruikt worden. U wijzigt uw wachtwoord door eerst het oude wachtwoord in te vullen in het daarvoor bestemde tekstvak.

Vervolgens uw gewenste nieuwe wachtwoord in het tekstvak eronder in te vullen. Er is ook een indicator aanwezig die aangeeft hoe sterk uw wachtwoord is. De sterkte van uw wachtwoord hangt af van welke tekens u erin verwerkt. Een zwak wachtwoord is bijvoorbeeld ‘jan' een sterk wachtwoord daarentegen is bijvoorbeeld ‘JanVersteeg(1976)'.

Een wachtwoord dat hoofdletters, kleine letters, nummers en symbolen bevat is dus vele malen sterker dan een wachtwoord dat enkel kleine letters bevat, enkel nummers, enz. bevat.