Apache Handlers Print

• 90001

Apache handlers beheren hoe uw site's Apache web server software bepaalde bestandstypen en bestands extensies verwerkt. Apache is geconfigureerd voor het verwerken van CGI scripts en server parsed bestanden. De bestands extensie zijn onder andere: .cgi, .pl, .plx, .ppl, .perl en .shtml.

U kunt Apache configureren voor het verwerken van een nieuw bestandstype met een bestaande handler door de handler en de extensie handmatig toe te voegen aan cPanel. Als u bijvoorbeeld wilt hebben dat de server bestanden met de extensie .voorbeeld als CGI bestanden behandeld, dan typt u "cgi-script' in handler en ".voorbeeld" in Extensie(s).

Een apache handler toevoegen

Een Apache handler toevoegen:
1. Voer de naam van de handler in het veld handler in. De ingebouwde handlers zijn als volgt:
• default-handler: Hiermee verzendt u het bestand met behulp van Apache's standaardhandler voor statische inhoud.
• send-as-is: Hiermee verzendt u het bestand met de http headers zoals ze zijn.
• cgi-script: Het bestand wordt verwerkt als een CGI script.
• imap-file: Het bestand wordt verwerkt als een imagemap regels bestand; Zie de Apache documentatie voor meer info.
• server-info: De server configuratiegegevens worden opgehaald.
• server-parsed: Het bestand wordt verwerkt voor server side includes (SSI).
• server-status: Het statusrapport van de server wordt opgehaald.
• type-map: Het bestand wordt verwerkt als een typemap bestand; Zie de Apache documentatie voor meer info.
2. Geef de bestandsextensie op in het veld Extensie(s).
• U kunt meer dan 1 extensie tegelijk invoeren. U dient dan elke vermelding te scheiden met een spatie.
3. Een bestandsextensie wordt gemaakt van de letters na de punt (".") in een bestandsnaam.
• Bijvoorbeeld bestandsnaam.bestandsextensie
4. Klik op de knop Toevoegen.

Notitie: Met deze interface kunt u geen aangepaste Apache handlers maken.

Een apache handler verwijderen

Een bestaande handler verwijderen:
1. Klik op de knop X onder de kop Verwijderen naast de desbetreffende handler in de lijst.
2. Klik op Ja om te bevestigen dat u de handler wilt verwijderen.

Notitie: De bestands extensies die automatisch worden verwerkt door Apache kunnen niet worden verwijderd.