Hoe maak ik een cron-job? En hoe verwijder ik deze eventueel? Print

• 12000

Cron Jobs zijn taken die ingesteld kunnen worden om automatisch op een bepaald moment of momenten te laten draaien. Je zou Cron Jobs kunnen gebruiken om onder andere backups regulier te laten draaien.

Om een Cron Job in te stellen voer je de volgende instructie uit:
Meldt aan op cPanel met jouw hosting account;
Klik op het icoon 'Cron Jobs' (meestal onderaan het scherm te vinden);
Kies vervolgens voor 'standard' of 'advanced'. Indien je advanced kiest, gaan wij ervan uit dat je weet wat je doet. Deze instructie gaat door met de 'standard' optie;
Stel in het nieuwe scherm het moment of de momenten in waarop de taak zichzelf moet opstarten;
Vul vervolgens het Job veld in met de string die je automatisch wilt laten draaien. De meeste programma's geven in de interface meestal al de in te stellen string;
Druk nu op de knop 'Save'. De taak is nu ingesteld!

Een Cron Job is makkelijk te verwijderen door deze simpelweg op te zoeken en de optie 'Delete' te selecteren dat als optie naast de taak staat.