FTP Accounts Print

• 12000

FTP staat voor File Transfer Protocol en is een andere methode van het website bestands beheer. cPanel wordt compleet geleverd met een FTP server die vooraf is geconfigureerd en eenvoudig te gebruiken is.

Om te beginnen met FTP, moet u een gebruikersaccount maken. Als de account is gemaakt, kunt u inloggen in uw website met een FTP client zoals FileZilla of Cyberduck

Bij het invoeren van uw FTP login gegevens in uw FTP client, moet u de gebruikersnaam invoeren als gebruikersnaam@voorbeeld.com waar voorbeeld.com is bedoeld voor uw domeinnaam. Er van uit gaande dat de aanmeldings gegevens op deze wijze worden ingevoerd, kan uw server meerdere FTP accounts hebben op meerdere websites.

↓ Een FTP Account toevoegen
↓ Een FTP Client configureren
↓ Onbewerkt Logboek voor FTP Toegang

Een FTP Account toevoegen

Het toevoegen van een FTP account geeft toegang tot de website map op de server.

Een FTP account aanmaken:
1. Typ de gewenste gebruikersnaam in het vak Aanmelden.
2. Typ het wachtwoord van de account in het vak wachtwoord.
• Houd er rekening mee dat een veilig wachtwoord moet worden gebruikt. Een veilig wachtwoord is een wachtwoord waarvan de woorden niet in een woordenboek voorkomen, en dat bestaat uit hoofd- en kleine letters, cijfers en symbolen.
• Voor hulp bij het genereren van een sterk wachtwoord, klikt u op de knop Wachtwoord Generator.
3. Typ het wachtwoord nogmaals in het vak wachtwoord (opnieuw).
4. Specificeer een map die u wilt benaderen via FTP in het vak Directory.
• Het veld Directory definieert de standaard map en het hoogste niveau van toegang tot de Actiefe directory dat wordt verleend aan de nieuwe account. Met andere woorden, een account met een Directory toewijzing van /$dir zal niet worden toegestaan voor toegang tot de map /(basis); maar het kan wel toegang krijgen tot alle bijbehorende submappen.
5. Typ het gewenste schijf ruimte quota. Het veld quotum bepaalt hoeveel schijfruimte wordt toegewezen aan de FTP- account.

Als u problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden via FTP, moet u mogelijk de quota voor uw account aanpassen voor meer schijf ruimte .

Notitie: U kunt niet de quota toegewezen door uw webhosting plan overschrijden. Als u de maximale schijfruimte die is toegestaan door uw hosting plan gebruikt, moet u mogelijk uw hosting account upgraden of oude en ongebruikte bestanden verwijderen.

Na het aanmaken, moet de nieuwe account worden weer gegeven in de onderstaande lijst.
Deze lijst bevat 4 functies voor bestaande accounts. U kunt:
• Een wachtwoord wijzigen.
• Een quotum aanpassen.
• Een account verwijderen.
• Een FTP client configureren.

Als u meerdere FTP accounts wilt doorzoeken, dient u een trefwoord in te voeren in het vak Zoeken. cPanel zal alleen de accounts weer geven die het trefwoord bevatten.

Een FTP Client configureren
Wanneer een FTP client is geconfigureerd met behulp van cPanel, wordt er een script gedownload naar uw computer. Wanneer dit script wordt uitgevoerd, zal de FTP client automatisch worden geopend, geconfigureerd en verbonden met uw FTP server. Gebruik de desbetreffende koppeling onder de account beheer kop voor het configureren van een FTP account.

Niet vergeten: De FTP client moet worden geïnstalleerd op uw computer voor het downloaden en uitvoeren van het scriptbestand.

Een FTP- client configureren:
1. Selecteer de juiste FTP client. De opties omvatten, FileZilla, Core FTP ™, en Cyberduck. cPanel ondersteunt alleen deze 3 FTP clients voor automatische configuratie. Andere clients kunnen worden gebruikt, maar u moet de client dan zelf configureren.
2. Klik op de juiste koppeling voor FTP- of SFTP configuratie.
• Het is raadzaam dat u SFTP voor een beveiligde bestandsoverdracht gebruikt.
• SFTP staat voor Secure File Transfer Protocol en er wordt SSL codering gebruikt voor al haar activiteiten.
3. Open en voer het scriptbestand uit dat is gedownload naar uw computer.

De FTP client moet automatisch openen, zichzelf configureren en een verbinding maken met uw FTP server. Daar kunt u zelf uw website inhoud beheren. Als u problemen ondervindt wanneer u probeert uw FTP client automatisch te configureren, controleert u dan of de client correct is geïnstalleerd op uw computer. Als het probleem blijft bestaan, lees dan de documentatie van uw FTP client.

Notitie: Als u problemen hebt met het aanmelden bij uw FTP account, raadpleegt u dan de Handmatige Instellingen welke u kunt vinden op de FTP accounts pagina om ervoor te zorgen dat u de juiste gegevens gebruikt om in te loggen.

Niet vergeten: Als de FTP client die u wilt gebruiken niet wordt weer gegeven, kan het niet automatisch geconfigureerd worden. In dit geval moet u zelf uw FTP client configureren. Raadpleeg de documentatie van uw FTP- client voor meer informatie.

Onbewerkt Logboek voor FTP Toegang
Als u wilt zien wie toegang heeft gekregen tot uw site via FTP, kunt u deze informatie zien in de onbewerkte toegangs logboeken van uw website. Onder aan de pagina FTP accounts, klikt u op een van de koppelingen om het logboek bestand weer te geven. De gegevens worden gedownload in een bestand met onbewerkte tekst.